Gateau Muscle

gateaumuscle-610x300

  • 110 gram banan (1 styk)
  • 125 gram æggeblomme (5 styk)
  • 50 gram mørk chokolade 85%
  • 25 gram god kakao
  • 50 gram Bodylab Whey 100 chokolade proteinpulver
  • Eventuelt sødemiddel efter smag
  • 250 gram æggehvide (6 styk)
  • 15 gram rørsukker eller alm sukker (1 spsk.)

Fremgangsmåde:

  • Mos bananen i en skål, og pisk sammen med æggeblommer. Da det kun er halvdelen af dejen, der skal bages, ville jeg tidligere have brugt pasteuriserede æg, men da fødevarestyrelsen nu ikke længere fraråder rå æg, er jeg gået over til almindelige rå æg (http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/%C3%86g.aspx). Imens smeltes chokoladen i en gryde ved lav varme
  • Når blandingen er pisket skummende tilsættes kakao, smeltet mørk chokolade og proteinpulver. Smag eventuelt til med lidt sødemiddel
  • Æggehviderne piskes i en skål. Når de næsten er pisket stive tilsættes rørsukker, inden de til sidst piskes færdigt. De skal være så stive, at du kan lave et par overhead squats med den omvendte skål over hovedet uden at få æg i håret. Eksplosiv udførsel frarådes dog
  • Vend forsigtigt de piskede hvider i dejen uden at slå for meget luft ud. Herefter kommes halvdelen af dejen i en springform og bages i en forvarmet ovn på 180 grader. Kagen skal kun have cirka 10 minutter i ovnen, da bunden ikke skal gennembages helt, men være lidt blød og klæbrig. Resten af dejen sættes på køl
  • Efter bagning sættes kagebunden til afkøling. Når den er kølet af, dækkes bunden med den ubagte chokolademousse og sættes i køleskabet i mindst en time inden servering. Server med lidt chokoladespåner og kakao drysset på toppen

Mælkefri version: Kan man ikke tåle mælk kan proteinpulveret sagtens undlades. Man får i så fald en lidt mere luftig kage, med et lavere proteinindhold. I så fald er det også en god idé at tilsætte 5 g ekstra kakao, og lidt sødemiddel til dejen.

Kilde: http://www.fitnessopskrifter.dk/gateau-muscle/